Arzuna Göre Ara

KATIKLI DOLMA (MALATYA)

Category: By İsimsiz Takılar
KATIKLI DOLMA
(REYHANLI KABAK DOLMASI)
4-5 Kişilik


MALZEMELER:                                  

1 kg kabak      
1 kase az yağlı kıyma                             
1 kaseden 1 parmak az                            
   ince köftelik bulgur                                
1 büyük soğan                                         
2 kaşık ufalanmış kuru
   mor reyhan
arzuya göre tuz, karabiber
2 kaşık tereyağ
1 kaşık nane
1 kaşık kırmızı pul biber
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt



YAPILIŞI :
Kabakların dışları ince olarak kazınır, 2 parmak kalınlıkta parçalara kesilir. Dışında çok kalın olmayan bir halka kalacak şekilde içleri oyularak çıkartılır.  Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, reyhan, tuz ve karabiber derince bir kaba konup el ıslatılarak iyice yoğrulur. Hazırlanan bu içten dolmanın içini dolduracak kadar parçalar koparılıp; kabak halkaları sağ elinizin işaret ve baş parmaklarının arasında döndürülürken, sol elinizin baş ve işaret parmağıyla altan ve üstten bastırarak sıkıştırılır. Dolmaların içli kısımları alta ve üste gelecek şekilde tencereye dikey olarak yan yana dizilir. Üzerine biraz daha tuz eklenip sıcak su dökülür ve pişmeye bırakılır. Diğer tarafta sarımsaklar tuzla birlikte dövülür, yoğurdun içine çırpılarak karıştırılır. Tereyağ eritilir içine nane ve kırmızı pul biber eklenir. Dolmalar pişince servis tabağına alınır, üzerlerine önce sarımsaklı yoğurt, sonra naneli, biberli yağ gezdirilip sıcak olarak servise sunulur. Afiyet olsun...


 

2 comments so far.

  1. Adsız 16 Mart 2010 22:03
    Hayatta en sevdiğim yemek. Reyhan bambaşka bir tat veriyor. Değişik bir lezzet arıyorsanız mutlaka deneyin...
  2. İsimsiz Takılar 17 Mart 2010 09:14
    Reyhan gerçekten bu yemeğe çok yakışıyor.

Something to say?