KATIKLI DOLMA (MALATYA)
KATIKLI DOLMA
(REYHANLI KABAK DOLMASI)
4-5 Kişilik
MALZEMELER:
(REYHANLI KABAK DOLMASI)
4-5 Kişilik
1 kase az yağlı kıyma
1 kaseden 1 parmak az
ince köftelik bulgur
1 büyük soğan
2 kaşık ufalanmış kuru
mor reyhan
arzuya göre tuz, karabiber
2 kaşık tereyağ
1 kaşık nane
1 kaşık kırmızı pul biber
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
YAPILIŞI :
Kabakların dışları ince olarak kazınır, 2 parmak kalınlıkta parçalara kesilir. Dışında çok kalın olmayan bir halka kalacak şekilde içleri oyularak çıkartılır. Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, reyhan, tuz ve karabiber derince bir kaba konup el ıslatılarak iyice yoğrulur. Hazırlanan bu içten dolmanın içini dolduracak kadar parçalar koparılıp; kabak halkaları sağ elinizin işaret ve baş parmaklarının arasında döndürülürken, sol elinizin baş ve işaret parmağıyla altan ve üstten bastırarak sıkıştırılır. Dolmaların içli kısımları alta ve üste gelecek şekilde tencereye dikey olarak yan yana dizilir. Üzerine biraz daha tuz eklenip sıcak su dökülür ve pişmeye bırakılır. Diğer tarafta sarımsaklar tuzla birlikte dövülür, yoğurdun içine çırpılarak karıştırılır. Tereyağ eritilir içine nane ve kırmızı pul biber eklenir. Dolmalar pişince servis tabağına alınır, üzerlerine önce sarımsaklı yoğurt, sonra naneli, biberli yağ gezdirilip sıcak olarak servise sunulur. Afiyet olsun...