KİLİS TAVASI (TEPSİ KEBABI)
KİLİS TAVASI (TEPSİ KEBABI)
MALZEMELER:
750 gr yağlı kıyma
1 orta boy soğan
5-6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı yoğurt
1' er tatlı kaşığı pul biber, karabiber, kimyon
arzuya göre tuz
YAPILIŞI:
Soğan ve sarımsak rendelenir, kıyma, yoğurt, salçalar ve baharatlar eklenir. Malzemeler birbirine karışacak kadar yoğurduktan sonra yarım çay bardağı kadar su eklenir, yoğurulmaya devam edilir. Macunsu bir kıvama gelene kadar yaklaşık 20-25 dk yoğurulur. Büyük bir tepsiye 2 elinizle bastırarak ince bir tabaka halinde yayılır. 1 bardak su üzerine gezdirilir ve 240 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir. Kare kare parçalara kesilir, ayran ve pilavla servis yapılır. Afiyet olsun...
NOT : Arzuya göre içine ince kıyılmış maydanoz ve üzerine domates, biber ve soğan dilimleri de koyabilirsiniz. Tarifi aldığım ve yapımına yardım eden kuzenim Gürsel' e teşekkürler...
MALZEMELER:
750 gr yağlı kıyma
1 orta boy soğan
5-6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı yoğurt
1' er tatlı kaşığı pul biber, karabiber, kimyon
arzuya göre tuz
YAPILIŞI:
Soğan ve sarımsak rendelenir, kıyma, yoğurt, salçalar ve baharatlar eklenir. Malzemeler birbirine karışacak kadar yoğurduktan sonra yarım çay bardağı kadar su eklenir, yoğurulmaya devam edilir. Macunsu bir kıvama gelene kadar yaklaşık 20-25 dk yoğurulur. Büyük bir tepsiye 2 elinizle bastırarak ince bir tabaka halinde yayılır. 1 bardak su üzerine gezdirilir ve 240 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir. Kare kare parçalara kesilir, ayran ve pilavla servis yapılır. Afiyet olsun...
NOT : Arzuya göre içine ince kıyılmış maydanoz ve üzerine domates, biber ve soğan dilimleri de koyabilirsiniz. Tarifi aldığım ve yapımına yardım eden kuzenim Gürsel' e teşekkürler...
Sevgiler.