Arzuna Göre Ara

SELANİK GEVREĞİ (SELANİK BİSKOTTİ)

Category: By İsimsiz Takılar
SELANİK GEVREĞİ:


MALZEMELER :

3 yumurta
1,5 bardak şeker
1 paket kabartma tozu
3 bardak un
1/2 bardak sıvı yağ
1 çay kaiığı sirke
1'er çay tabağı dolusu kuru kayısı, kuru üzüm, tuzsuz fındık, tuzsuz iç fıstık (arzuya göre ceviz, tuzsuz badem, kuru incir veya meyve şekerlemeleri de koyabilirsiniz.)


YAPILIŞI :

Yumurtaları çukur bir kaba kırın, köpürene kadar mikserle çırpın. Şekeri ekleyip eriyene kadar çırpmaya devam edin.(5-6 dk.)Yağı, sirkeyi ve elenmiş un ile kabartma tozunu karışıma katın, katıca bir hamur halini alana kadar karıştırın. Arzuya göre seçtiğiniz, küp küp doğranmış kuru kayısı, üzüm, fındık, fıstık gibi malzemeleri de elinizle karıştırarak hamura yedirin. (Yapışkan ve katı bir hamur olduğu için bu işlemi yaparken elinizi suyla ıslatmakta fayda var.) Fırına koyacağınız kabı yağlayın, yine elinizi ıslatarak hamuru kaba yayın, önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra keki fırından çıkarıp soğutun. Daha sonra keki bütün olarak kabından çıkarın, büyük fırın tepsisine yerleştirip enine 1-2 parmak kalınlığında, boyuna da ortadan 2'ye kesin. 150 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 40-45 dk kadar kurutun. Gevrekler soğuduktan sonra yumuşamaması için cam kap veya kavanoz içinde saklayın. Afiyet olsun... 
 

0 comments so far.

Something to say?