PAZILI GÜL BÖREĞİ
Pazılı Gül Böreği
Malzemeler:
2 demet pazı
2 adet soğan
150-200 gr kıyma
2 adet yufka
2 yemek kaşığı sıvı yağ
50 gr margarin
1 yumurta sarısı
arzuya göre tuz, karabiber,
kırmızı biber, susam, çörekotu
Yapılışı:
Pazıları yıkayıp saplarını kesin, ince ince doğrayın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Soğanları küçük doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun, kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Pazıları sıkıp kıymaya ilave edin, 5 dk kadar daha kavurun. Her bir yufkayı üçgen olacak şekilde 8 parçaya bölün. Yufkayı, erittiğiniz margarinle yağlayın, uzun kenarına hazırladığınız içten 1 parmak kalınlığında döşeyin, sigara böreği gibi sarın, kendi etrafında çevirerek gül şeklini verin. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpip yağlanmış tepsiye dizin. 170 dercelik fırında altı, üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...
Malzemeler:
2 demet pazı
2 adet soğan
150-200 gr kıyma
2 adet yufka
2 yemek kaşığı sıvı yağ
50 gr margarin
1 yumurta sarısı
arzuya göre tuz, karabiber,
kırmızı biber, susam, çörekotu
Yapılışı:
Pazıları yıkayıp saplarını kesin, ince ince doğrayın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Soğanları küçük doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun, kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Pazıları sıkıp kıymaya ilave edin, 5 dk kadar daha kavurun. Her bir yufkayı üçgen olacak şekilde 8 parçaya bölün. Yufkayı, erittiğiniz margarinle yağlayın, uzun kenarına hazırladığınız içten 1 parmak kalınlığında döşeyin, sigara böreği gibi sarın, kendi etrafında çevirerek gül şeklini verin. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpip yağlanmış tepsiye dizin. 170 dercelik fırında altı, üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...