ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
MALZEMELER:
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
arzuya göre tuz
YAPILIŞI:
Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritin, arpa şehriyelerin yarısını yağa ekleyip rengi dönene kadar çevirin, diğer yarısını da koyup iyice kavurun. (Önceden koyduğunuz şehriyelerle sonrakiler arasında renk farkı olacak şekilde kavurun.) 2 su bardağı kaynar suyu ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak suyu çekene kadar pişirin. Pilavın altını kapatıp, karıştırın, 10 dakika demlendirin ve servise sunun. Afiyet olsun...
Not: Et yemeklerinin yanında güzel gider, örneğin; kuzu tandır, incik haşlama vs...
MALZEMELER:
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
arzuya göre tuz
YAPILIŞI:
Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritin, arpa şehriyelerin yarısını yağa ekleyip rengi dönene kadar çevirin, diğer yarısını da koyup iyice kavurun. (Önceden koyduğunuz şehriyelerle sonrakiler arasında renk farkı olacak şekilde kavurun.) 2 su bardağı kaynar suyu ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak suyu çekene kadar pişirin. Pilavın altını kapatıp, karıştırın, 10 dakika demlendirin ve servise sunun. Afiyet olsun...
Not: Et yemeklerinin yanında güzel gider, örneğin; kuzu tandır, incik haşlama vs...