Arzuna Göre Ara

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Category: By İsimsiz Takılar
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

MALZEMELER:
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
arzuya göre tuz

YAPILIŞI:
Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritin, arpa şehriyelerin yarısını yağa ekleyip rengi dönene kadar çevirin, diğer yarısını da koyup iyice kavurun. (Önceden koyduğunuz şehriyelerle sonrakiler arasında renk farkı olacak şekilde kavurun.) 2 su bardağı kaynar suyu ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak suyu çekene kadar pişirin. Pilavın altını kapatıp, karıştırın, 10 dakika demlendirin ve servise sunun. Afiyet olsun...

Not: Et yemeklerinin yanında güzel gider, örneğin; kuzu tandır, incik haşlama vs...

 

2 comments so far.

  1. Unknown 29 Mart 2010 22:46
    akşamakşam olsa da yesek :)))
  2. İsimsiz Takılar 30 Mart 2010 06:22
    Çok kolay zahmetsiz bir yemek, 20 dk da tabakta, yapıverin gitsin :))

Something to say?