Arzuna Göre Ara

TERBİYELİ İNCİK HAŞLAMA

Category: By İsimsiz Takılar
Terbiyeli İncik Haşlama
(4 KİŞİLİK)




Malzemeler:
8 adet (koyun) incik
10-12 adet arpacık soğanı
4 adet havuç
8 tane orta boy patates
5-6 adet taze soğan
2-3' er adet maydonoz dalı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
3-4 tane defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
arzuya göre tuz
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
2 diş ezilmiş sarımsak


Yapılışı:
Tencereye incikleri, karabiberi, tuz ve defne yaprağını koyun, üzerini kaplayacak kadar su ekleyin, orta hararetli ateşte haşlamaya bırakın. Bu arada soğanları, patatesleri, havuçları soyun. (Patatesleri 2' ye, havuçları 3' e bölün.) Et pişmeye yakın sebzeleri, kekik ve ince kesilmiş taze soğanları iave edin. 10-15 dakika daha pişirin. (Sebzelerin dağılmamasına özen gösterilmeli.) Yumurta sarısını, ezilmiş sarımsağı limon suyuyla iyice çırpın, içine etin suyundan bir fincan azar azar dökerek karıştırın. Terbiyeyi tencerede ki etin üzerine döküp bir taşım kaynatın. İnce kıyılmış maydonozu da ilave edip servise sunun. Afiyet olsun...
 

0 comments so far.

Something to say?