BATIK ELMALI KEK (Versunkener Apfelkuchen)
BATIK ELMALI KEK
(Versunkener Apfelkuchen)
(Versunkener Apfelkuchen)
7-8 adet yarım ekşi elma
125 gr margarin
125 gr şeker
3 yumurta
1 fiske tuz
1 portakal veya limon rendesi
175 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
pudra şekeri
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve şeker iyice çırpılır, yumurtalar teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir. Sonra sırasıyla diğerleri eklenir. Hamur beyazlaşıncaya kadar karıştırılır, yağlanmış ve unlanmış tepsiye (25 cm çapında) spatula yardımıyla yayılır. Üstleri bıçak ucuyla çizilmiş yarım elma dilimleri aralıklı olarak dizilir, önceden ısıtılmış sıcak fırına konur, 5-10 dk 220 derecede, daha sonra 170 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Kek soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Not: Eğer keki hemen servis yapmayacaksanız, pudra şekerini serperken elmaların üzerine gelmemesine dikkat edin, çünkü elmalar beklerken sulanır .
Ekşi elmanız yoksa limon suyuna batırılmış tatlı elmayla da yapabilirsiniz.