Arzuna Göre Ara

KÖFTELİ İSLİM KEBABI

Category: By İsimsiz Takılar
Köfteli İslim Kebabı
(Gaziantep)

Malzemeler:
5-6 adet uzun patlıcan
350 gr. kıyma
1 adet soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
1 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
arzuya göre tuz, karabiber,
kırmızıbiber, kimyon
2 adet domates
3-4 adet sivribiber
1 adet tatlı kırmızı biber
2 yemek kaşık salça

Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına kesin ve tuzlu suda acısının çıkması için bekletin. Bu arada rendelenmiş soğanı, kıymayı, ufalanmış ekmek içini, ince kıyılmış maydanozu, dövülmüş sarımsak ve baharatları iyice karıştırarak köfte harcı elde edin. Patlıcanları yıkayıp kurulayın, sonra tavada kızartın ve kağıt peçete serilmiş bir tabağa yerleştirin. Domatesleri halka halka doğrayın. Yeşil ve kırmızı biberlerden şeritler kesin, ortadan 2 veya 3'e bölün. Daha sonra patlıcanlardan 2' şer tanesini artı olacak şekilde yerleştirin. Köfte harcından, köfteler hazırlayıp artı işaretinin ortasına koyun. Patlıcanların uçlarını sıra ile köftenin üzerine kapatın. Bir kürdanın ucuna önce kestiğiniz biberlerden,  sonra da 1 halka domates takın ve bu kürdanı kapadığınız patlıcanların üzerine batırın ve bir tepsiye yerleştirin. Tüm patlıcanlar için aynı işlemleri tekrar edin. Salçayı bir kase kadar su ile karıştırıp hem kebabların üzerine, hem de tepsiye dökün. Tepsinin üzerine alüminyum folyo kapatarak önceden ısınmış 230 derece fırında 30-35 dk. kadar pişirin. Son 1-2 dk da folyoyu çıkarıp üzerini kızartın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...

 

0 comments so far.

Something to say?