ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
Şehriyeli Bulgur Pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı iri bulgur (pilavlık)
4 su bardağı soğuk su veya et suyu
2 yem. kaşığı tereyağı
2 yem. kaşığı tel veya arpa şehriye
1 orta boy kuru soğan
1 yem.kaşığı sıvı yağ
arzuya göre tuz
Yapılışı: Küp şeklinde doğranmış soğanlar, sıvı yağ ile pembeleşene kadar tencerede kavrulur. Kavrulmuş soğanlar tencereden dışarı başka bir tabağa alınır. Tencereye tereyağı da eklenir, eritilir, şehriyeler içine dökülür, kahverengimsi olana kadar kavrulur. Bulgur ilâve edilerek kısık ateşte kavrulmaya devam edilir. Tuz atılır, soğuk su veya etsuyu ilâve edilir. Su kaynayana kadar yüksek ateşte, sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Üzeri göz göz olunca kavrulmuş soğanlar eklenir, karıştırılır, ateşten alınır, demlendirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun...
Malzemeler:
2 su bardağı iri bulgur (pilavlık)
4 su bardağı soğuk su veya et suyu
2 yem. kaşığı tereyağı
2 yem. kaşığı tel veya arpa şehriye
1 orta boy kuru soğan
1 yem.kaşığı sıvı yağ
arzuya göre tuz
Yapılışı: Küp şeklinde doğranmış soğanlar, sıvı yağ ile pembeleşene kadar tencerede kavrulur. Kavrulmuş soğanlar tencereden dışarı başka bir tabağa alınır. Tencereye tereyağı da eklenir, eritilir, şehriyeler içine dökülür, kahverengimsi olana kadar kavrulur. Bulgur ilâve edilerek kısık ateşte kavrulmaya devam edilir. Tuz atılır, soğuk su veya etsuyu ilâve edilir. Su kaynayana kadar yüksek ateşte, sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Üzeri göz göz olunca kavrulmuş soğanlar eklenir, karıştırılır, ateşten alınır, demlendirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun...