FIRINDA PIRASA
Fırında Pırasa
Malzemeler:
1 kg pırasa
3 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
2 çay bardağı robotta çekilmiş bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı karabiber
arzuya göre tuz
1 su bardağı taze kaşar rendesi
1 yemek kaşığı çörek otu
Yapılışı:
Pırasaları yıkayıp küçük parçalar halinde ince ince doğrayın, tuzlu suda haşlayın. Soğuyunca pırasaların suyunu sıkın, yumurta, zeytinyağı, un ve karabiberle iyice karıştırın. Borcamı yağlayıp, unlayın, ekmek içinin yarısını serpin, bunların üzerine pırasalı karışımı yayın, kalan ekmek içini de en üste serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına tepsiyi yerleştirin. Pişmeye yakın kaşar rendesini ve çörek otunu da pırasaların üzerine serpin, kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...
Malzemeler:
1 kg pırasa
3 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
2 çay bardağı robotta çekilmiş bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı karabiber
arzuya göre tuz
1 su bardağı taze kaşar rendesi
1 yemek kaşığı çörek otu
Yapılışı:
Pırasaları yıkayıp küçük parçalar halinde ince ince doğrayın, tuzlu suda haşlayın. Soğuyunca pırasaların suyunu sıkın, yumurta, zeytinyağı, un ve karabiberle iyice karıştırın. Borcamı yağlayıp, unlayın, ekmek içinin yarısını serpin, bunların üzerine pırasalı karışımı yayın, kalan ekmek içini de en üste serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına tepsiyi yerleştirin. Pişmeye yakın kaşar rendesini ve çörek otunu da pırasaların üzerine serpin, kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...