ACIKA
Acıka
Malzemeler:
4 yem. kaşığı biber salçası
3 yem. kaşığı domates salçası
4 diş dövülmüş sarımsak
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1' er tatlı kaşığı kimyon, nane,
kekik, karabiber
1 yem. kaşığı acı pul biber
(Baharatların miktarını arzuya göre arttırıp eksiltebilirsiniz.)
Yapılışı: Salçaları , ekmek içini, dövülmüş sarımsağı ve sıvı yağı kaşıkla ezerek iyice birbirine yedirin, baharatları ve dövülmüş ceviz içini de ekleyip karıştırın. Ağzı kapalı kavanozda buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Sabah kahvaltılarında ekmek üstüne sürerek, içki mezesi olarak veya ızgara köfte, et gibi yemeklerin yanında sos olarakta kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
4 yem. kaşığı biber salçası
3 yem. kaşığı domates salçası
4 diş dövülmüş sarımsak
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1' er tatlı kaşığı kimyon, nane,
kekik, karabiber
1 yem. kaşığı acı pul biber
(Baharatların miktarını arzuya göre arttırıp eksiltebilirsiniz.)
Yapılışı: Salçaları , ekmek içini, dövülmüş sarımsağı ve sıvı yağı kaşıkla ezerek iyice birbirine yedirin, baharatları ve dövülmüş ceviz içini de ekleyip karıştırın. Ağzı kapalı kavanozda buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Sabah kahvaltılarında ekmek üstüne sürerek, içki mezesi olarak veya ızgara köfte, et gibi yemeklerin yanında sos olarakta kullanabilirsiniz.