CEVİZLİ İRMİK TATLISI
Cevizli İrmik Tatlısı
Malzemeler:
10 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı irmik
1 kg süt
1 paket şekerli vanilya
1 su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı:
İrmik, süt, şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir, lop lop delikler oluşmaya başlayınca ocaktan alınır, içine vanilya karıştırılır. Muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız dikdörtgen borcam tepsiye dökülür, dövülmüş ceviz içinin yarısı ve tarçın serpilir, kalan muhallebi üzerine dökülür, tarçın ve cevizlerin diğer yarısı da serpilir ve soğumaya bırakılır. Son olarakta üzeri streç folyo ile kapatın, buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun...
10 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı irmik
1 kg süt
1 paket şekerli vanilya
1 su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı:
İrmik, süt, şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir, lop lop delikler oluşmaya başlayınca ocaktan alınır, içine vanilya karıştırılır. Muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız dikdörtgen borcam tepsiye dökülür, dövülmüş ceviz içinin yarısı ve tarçın serpilir, kalan muhallebi üzerine dökülür, tarçın ve cevizlerin diğer yarısı da serpilir ve soğumaya bırakılır. Son olarakta üzeri streç folyo ile kapatın, buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun...