ÇERKEZ TAVUĞU
ÇERKEZ TAVUĞU
1 adet tavuk (2 but, 2 göğüs)
2-3 su bardağı ceviz içi
1 ekmeğin içi (bayat)
2-3 çay kaşığı kırmızı biber
2-3 diş sarımsak
arzuya göre tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
maydanoz
YAPILIŞI:
Tavuğu haşlayın, soğutun, deri ve kemikleri ayıklayıp küçük parçalara bölün. Cevizi ve bayat ekmek içini ayrı ayrı iyice ufalana kadar parçalayıcı ile çekin. Çektiğiniz ekmek içini tavuk suyuyla (tavuk suyu soğuk olmalı) ezerek ıslatın, ceviz içi, kırmızı biber ve ezilmiş sarımsakla karıştırın. Bu karışımın 3/4 ile tavuk parçalarını karıştırıp tabağa yerleştirin, 1/4 ünü de üstünü tamamen kaplayacak şekilde sıvayın. En üste kırmızı biber karıştırılmış zeytinyağını gezdirin ve maydanozla süsleyip servise sunun. Afiyet olsun...
1 adet tavuk (2 but, 2 göğüs)
2-3 su bardağı ceviz içi
1 ekmeğin içi (bayat)
2-3 çay kaşığı kırmızı biber
2-3 diş sarımsak
arzuya göre tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
maydanoz
YAPILIŞI:
Tavuğu haşlayın, soğutun, deri ve kemikleri ayıklayıp küçük parçalara bölün. Cevizi ve bayat ekmek içini ayrı ayrı iyice ufalana kadar parçalayıcı ile çekin. Çektiğiniz ekmek içini tavuk suyuyla (tavuk suyu soğuk olmalı) ezerek ıslatın, ceviz içi, kırmızı biber ve ezilmiş sarımsakla karıştırın. Bu karışımın 3/4 ile tavuk parçalarını karıştırıp tabağa yerleştirin, 1/4 ünü de üstünü tamamen kaplayacak şekilde sıvayın. En üste kırmızı biber karıştırılmış zeytinyağını gezdirin ve maydanozla süsleyip servise sunun. Afiyet olsun...