Arzuna Göre Ara

DOMATES ÇORBASI

Category: By İsimsiz Takılar
DOMATES ÇORBASI


MALZEMELER :
5 çay fincanı et suyu veya su
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
2 kahve fincanı un
3 tepeleme yem. kaşığı domates salçası
1 çay fincanı süt
arzuya göre tuz, taze kaşar peynir rendesi ve kızartılmış ekmek küpleri

YAPILIŞI :
Et suyuna tuz eklenerek bir taşım kaynatılır. Bu arada un, yağ ile 2-3 dak. kavrulur. Domates salçası ve kaynar süt eklenerek iyice karıştırılır. (Salça ve süt eklemeden önce tencereyi ateşten alırsanız salçanın yanmasını önlersiniz. Ayrıca karıştırma işlemini el blenderı ile de yapabilirsiniz, karışımın topaklanmaması açısından daha kolay oluyor.) Sıcak et suyu yavaş yavaş eklenerek bu karışıma katılır. Yüksek ateşte 15 dak. pişirilir. (Üstü kabuklanmasın ve dibi tutmasın diye pişme esnasında sık sık karıştırın.) Çorbanın üstüne kaşar peynir rendesi ve küp şeklinde kesilerek yağda kızartılmış ekmek parçaları da  ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun... 
 

2 comments so far.

  1. Unknown 29 Mart 2010 22:50
    yarına yemek arıyodum, iyi fikir:))
  2. İsimsiz Takılar 30 Mart 2010 06:24
    Çorbanın arkasından bir de arpa şehriye pilavı nefis olur...

Something to say?