DOMATES ÇORBASI
DOMATES ÇORBASI
MALZEMELER :
5 çay fincanı et suyu veya su
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
2 kahve fincanı un
3 tepeleme yem. kaşığı domates salçası
1 çay fincanı süt
arzuya göre tuz, taze kaşar peynir rendesi ve kızartılmış ekmek küpleri
YAPILIŞI :
Et suyuna tuz eklenerek bir taşım kaynatılır. Bu arada un, yağ ile 2-3 dak. kavrulur. Domates salçası ve kaynar süt eklenerek iyice karıştırılır. (Salça ve süt eklemeden önce tencereyi ateşten alırsanız salçanın yanmasını önlersiniz. Ayrıca karıştırma işlemini el blenderı ile de yapabilirsiniz, karışımın topaklanmaması açısından daha kolay oluyor.) Sıcak et suyu yavaş yavaş eklenerek bu karışıma katılır. Yüksek ateşte 15 dak. pişirilir. (Üstü kabuklanmasın ve dibi tutmasın diye pişme esnasında sık sık karıştırın.) Çorbanın üstüne kaşar peynir rendesi ve küp şeklinde kesilerek yağda kızartılmış ekmek parçaları da ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun...