TÜLBENT MANTISI
TÜLBENT MANTISI
300 gr.kıyma
2 büyük kuru soğan
2 adet çarliston biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
arzuya göre tuz
SOS İÇİN:
yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
arzuya göre pul biber
arzuya göre pul biber
YAPILIŞI:
Soğanları kare kare doğrayıp yağda çevirin, ince doğranmış biberleri katın. Sonra kıymayı ekleyip kavurun, küp doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin, baharatları ekleyip karıştırın. 3 adet yufkayı üstüste koyun, hazırladığınız kıymalı içi yufkanın bütün yüzeyine serpin. Rulo halinde sıkıca sarın. Sonra dikdörtgen şeklinde ki tülbentin bir kenarına yaptığınız ruloyu yerleştirin, güzelce sarın. Rulonun bir ucunu bağlayın, ipliği tülbentin üstünden döndürerek dolayın, 2. ucu da bağlayın. Kaynayan tuzlu suyun içine tülbentli yufka rulosunu koyun. 15 dk bir tarafını, 15 dk diğer tarafını pişirin. Tencereden çıkartıp tülbentini çözün, 2'şer parmak kalınlığında dilimleyin. Sonra da üstüne yoğurt ve biberli yağı döküp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...