NİŞAN KURABİYESİ ( AKŞEHİR ŞEKERLEMESİ )
NİŞAN KURABİYESİ
( AKŞEHİR ŞEKERLEMESİ )
MALZEMELER :
1 paket margarin veya tereyağ
(arzuya göre yarı yarıya da kullanabilirsiniz)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
arzuya göre üstüne fındık, pudra şekeri
YAPILIŞI :
( AKŞEHİR ŞEKERLEMESİ )
MALZEMELER :
1 paket margarin veya tereyağ
(arzuya göre yarı yarıya da kullanabilirsiniz)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
arzuya göre üstüne fındık, pudra şekeri
YAPILIŞI :
Eritip ılıttığımız margarini, pudra şekerini ve sıvı yağı kaba koyup karıştırın. Unu eleyerek bu karışıma katın. Özlü bir hamur olana kadar yoğurun. ( Bu kurabiye hamurunun biraz fazla yoğurulması gerekiyor.) Hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparıp yuvarlak şekil verin, ortasına fındık koyun. Yağlı kağıt döşenmiş ya da yağlanmış fırın kabına dizin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun...
Not: Şekerleme, Akşehir'de nişandan önce kız evinden erkek evine gönderildiği için adına Nişan Kurabiyesi de denir. Şekerleme esasen küçük simit şeklinde yapılır. Bana yuvarlak şekil vermek daha kolay geldiği için bunu tercih ediyorum.