Arzuna Göre Ara

ÇİRİŞ OTU KAVURMASI ve ÇİRİŞ OTLU GÖZLEME

Category: By İsimsiz Takılar
1- Çiriş Otu Kavurması


Malzemeler:
1/2 kg çiriş otu
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
arzuya göre tuz, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı:
Çiriş otunun kök kısmında ki kahverengi kabuğunu sıyırın, güzelce bol suyla yıkayın, 1 parmak genişliğinde doğrayın. Soğanı küp küp kesin, tavada zeytinyağı ile birlikte hafifçe kavurun, üstüne çiriş otunu ve tuzu ekleyin, kapağı kapatıp kendi suyuyla kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra baharatlarını ekleyip suyunu tamamen çekene kadar kavurun. Üstüne yumurta kırıp veya yoğurtlayarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Not: Genellikle çiriş otunu önce haşlayıp, suyunu sıkıp, sonra kavururlarmış, ama ben şifalı suyu içinde kalsın, dökülmesin diye böylesinin daha doğru olacağını düşündüm.
Çiriş otuyla ilgili daha detaylı bilgi için: http://arzuyagore.blogspot.com/2010/04/ciris-otu.html


2- Çiriş Otlu Gözleme:


Malzemeler:
Çiriş otu kavurması (1/2 kg. çiriş otu ile yapılmış)
1 su bardağı tulum peyniri veya beyaz peynir
2 adet hazır yufka
tereyağ

Yapılışı:
Daha önceden hazırladığınız çiriş otu kavurmasının içine ufalanmış tulum peyniri veya beyaz peynir eklenip karıştırılır.
Yufkalar 4'e bölünür, hazırlanan iç, yufkanın ortasına serilir. Önce yufkanın sağ ve sol uçları ortada birleşecek şekilde üst üste katlanır, sonra en altta ki kısmı ve son olarakta en üstte ki sivri bölüm katlanarak zarf şeklinde kapatılır. Teflon tavaya fındık büyüklüğünde tereyağ konur, eritilir, gözlemeler tavaya konur, önce kısık ateşte, sonra ateş yükseltilerek ve gözlemeler alt üst çevrilerek, her iki tarafı da kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun...
 

0 comments so far.

Something to say?