ELMALI MUHALLEBİ
Elmalı Muhallebi
Bu tarifi de kardeşim Aslı' dan aldım. Denedim nefis oldu...
Malzemeler:
5 adet sarı elma
1 çay kaşığı tarçın
1 kg süt
4 yemek kaşığı tepeleme un
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilya
1 paket toz krem şanti
5 yemek kaşığı çekilmiş iç fındık
Yapılışı:
Elmalar kuşbaşı doğranır, teflon tavada 1 bardak toz şekerden 3 yemek kaşığı kadarı ile iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar sotelenir, üzerine tarçın serpilir ve soğumaya bırakılır. Süte un azar azar katılarak karıştırılır, çırpılmış yumurta, kalan toz şeker ve vanilya eklenir. Ocak üstünde orta derece ısıda sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirilir. Yine ara ara karıştırılarak ılıtılır. Toz krem şanti eklenip 5-6 dakika çırpılır. Muhallebi sakızımsı bir kıvama gelince oval borcama, önce ılınmış elmalar konur, üstüne muhallebi dökülür. Bir gece dolapta soğutulur. Servis yapmadan hemen önce üzerine çekilmiş fındık serpilir. (Önceden serpilirse muhallebi sulanır.) Arzuya göre üzerine tarçın da serpilebilir. Büyük bir servis kaşığıyla servis edilir. Afiyet olsun...
Bu tarifi de kardeşim Aslı' dan aldım. Denedim nefis oldu...
Malzemeler:
5 adet sarı elma
1 çay kaşığı tarçın
1 kg süt
4 yemek kaşığı tepeleme un
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilya
1 paket toz krem şanti
5 yemek kaşığı çekilmiş iç fındık
Yapılışı:
Elmalar kuşbaşı doğranır, teflon tavada 1 bardak toz şekerden 3 yemek kaşığı kadarı ile iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar sotelenir, üzerine tarçın serpilir ve soğumaya bırakılır. Süte un azar azar katılarak karıştırılır, çırpılmış yumurta, kalan toz şeker ve vanilya eklenir. Ocak üstünde orta derece ısıda sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirilir. Yine ara ara karıştırılarak ılıtılır. Toz krem şanti eklenip 5-6 dakika çırpılır. Muhallebi sakızımsı bir kıvama gelince oval borcama, önce ılınmış elmalar konur, üstüne muhallebi dökülür. Bir gece dolapta soğutulur. Servis yapmadan hemen önce üzerine çekilmiş fındık serpilir. (Önceden serpilirse muhallebi sulanır.) Arzuya göre üzerine tarçın da serpilebilir. Büyük bir servis kaşığıyla servis edilir. Afiyet olsun...