KAKAOLU ISLAK KEK
Kakaolu Islak Kek
Malzemeler:
5 yumurta
2 limonata bardağı un
2 limonata bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5-2 su bardağı soğuk süt
hindistan cevizi
1 yemek kaşığı likör
(Kakao, çikolata, badem veya fındık likörü tercih edilmeli. Likörsüz de yapabilirsiniz.)
5 yumurta
2 limonata bardağı un
2 limonata bardağı toz şeker
150 gr margarin
4 yemek kaşığı kakao1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5-2 su bardağı soğuk süt
hindistan cevizi
1 yemek kaşığı likör
(Kakao, çikolata, badem veya fındık likörü tercih edilmeli. Likörsüz de yapabilirsiniz.)
Yapılışı:Yağ bir tavaya koyup eritilir, ılınmaya bırakılır. Bu sırada yumurtalar ve şeker mikser ile çırpılır, ılınmış yağ eklenir. Un, kakao ve kabartma tozu elenir ve karışıma katılarak koyuca bir hamur olana kadar çırpmaya devam edilir. 30 santim çapında ve 3-4 parmak derinliğinde bir tepsi yağlanır, karışım tepsiye dökülür. 175 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilir. Tepsi fırından çıkarılır ve 5 dakika kadar ılındıktan sonra, kek hala tepsinin içindeyken, likörle karıştırılmış soğuk süt, bütün keki ıslatacak şekilde tüm yüzeyine dökülür. Kek, sütü tamamen emdikten sonra baklava şeklinde dilimler kesilir, üzerlerine hindistan cevizi serpilir ve servis yapılır. Afiyet olsun...