KARALAHANA DİBLESİ (ORDU-GİRESUN)
Karalahana Diblesi
Malzemeler:
1,5 bağ karalahana
1 çay fincanı pirinç
5-6 kaşık zeytinyağı
1 büyük soğan
arzuya göre tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Karalahanaları ince ince kesip tuzla suya koyun, haşlayın. Lahanalar pişince pirinci ekleyin, 5 dk kadar daha pişirin. Küp kesilmiş soğanları yağda kavurun, suyu süzülmüş karalahana ve pirinci ekleyin, kısık ateşte arada karıştırarak yarım saat kadar kavurun, pul biber ve karabiberini de ekleyip karıştırın, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...
Malzemeler:
1,5 bağ karalahana
1 çay fincanı pirinç
5-6 kaşık zeytinyağı
1 büyük soğan
arzuya göre tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Karalahanaları ince ince kesip tuzla suya koyun, haşlayın. Lahanalar pişince pirinci ekleyin, 5 dk kadar daha pişirin. Küp kesilmiş soğanları yağda kavurun, suyu süzülmüş karalahana ve pirinci ekleyin, kısık ateşte arada karıştırarak yarım saat kadar kavurun, pul biber ve karabiberini de ekleyip karıştırın, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...