ZEYTİNYAĞLI BAKLA
Zeytinyağlı Bakla
Malzemeler:1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 kg taze bakla
1 büyük boy soğan
1 demet dereotu
1 adet limon
2 yemek kaşığı un
arzuya göre tuz
Yapılışı:
Baklaları güzelce yıkayın, ( Bakla ayıklanırken çok çabuk karardığı için önceden yıkayıp sonra ayıklarsanız daha iyi olur.) uçlarını kesip iki yanında ki kılçıklarından sıyırın. Ortalarından bölüp, limonlu suyun içerisine atın. Ayıklama işlemi bitince sudan çıkarıp, süzün. Üzerine unu döküp harmanlayın. Kare kestiğiniz soğanları ve yağı tencereye koyup hafifçe kavurun, baklaları, toz şekeri ve tuzu da ekleyin, üzerlerine dereotunun yarısını kıyın. Hepsinin üzerine 1,5 bardak kadar su koyup orta ateşte pişirin. Pişince kendi tenceresinde soğumaya bırakın. Servis tabağına aldığınız baklaların üzerine, kalan dereotunu da serpin, sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun...
Malzemeler:1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 kg taze bakla
1 büyük boy soğan
1 demet dereotu
1 adet limon
2 yemek kaşığı un
arzuya göre tuz
Yapılışı:
Baklaları güzelce yıkayın, ( Bakla ayıklanırken çok çabuk karardığı için önceden yıkayıp sonra ayıklarsanız daha iyi olur.) uçlarını kesip iki yanında ki kılçıklarından sıyırın. Ortalarından bölüp, limonlu suyun içerisine atın. Ayıklama işlemi bitince sudan çıkarıp, süzün. Üzerine unu döküp harmanlayın. Kare kestiğiniz soğanları ve yağı tencereye koyup hafifçe kavurun, baklaları, toz şekeri ve tuzu da ekleyin, üzerlerine dereotunun yarısını kıyın. Hepsinin üzerine 1,5 bardak kadar su koyup orta ateşte pişirin. Pişince kendi tenceresinde soğumaya bırakın. Servis tabağına aldığınız baklaların üzerine, kalan dereotunu da serpin, sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun...