ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI
Zeytinyağlı Yer Elması
Malzemeler:
1 kg yer elması
15-20 adet arpacık soğanı
(veya 1 büyük boy kuru soğan)
2 orta boy havuç
2 orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı pirinç
1 küçük demet dereotu
1 portakalın suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
arzuya göre tuz
Yapılışı:
Yer elmaları ve patateslerin kabukları soyulur, yıkanır, 1 parmak kalınlığında parçalara bölünür, suya bırakılır. Havuçlar soyulup halka halka kesilir. Sıvı yağ ve havuçlar tencereye konur, hafifçe kavrulur. (Kuru soğan kullanacaksanız havuçlarla birlikte soğanı da kavurun.) Üzerine suyu süzülmüş yer elmaları, patatesler, arpacık soğanları ve pirinç eklenir, portakal suyu ilavesiyle karıştırılır, bir süre ateşte tutulur. Üzerine 2 bardak su, tuz, şeker konur ve karıştırılır. Tencerenin ağzı kapatılarak sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Zeytinyağı da eklenir, 2-3 dakika daha pişirilir. Ocaktan indirildikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serpilir. Ilık veya soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun...
Malzemeler:
1 kg yer elması
15-20 adet arpacık soğanı
(veya 1 büyük boy kuru soğan)
2 orta boy havuç
2 orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı pirinç
1 küçük demet dereotu
1 portakalın suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
arzuya göre tuz
Yapılışı:
Yer elmaları ve patateslerin kabukları soyulur, yıkanır, 1 parmak kalınlığında parçalara bölünür, suya bırakılır. Havuçlar soyulup halka halka kesilir. Sıvı yağ ve havuçlar tencereye konur, hafifçe kavrulur. (Kuru soğan kullanacaksanız havuçlarla birlikte soğanı da kavurun.) Üzerine suyu süzülmüş yer elmaları, patatesler, arpacık soğanları ve pirinç eklenir, portakal suyu ilavesiyle karıştırılır, bir süre ateşte tutulur. Üzerine 2 bardak su, tuz, şeker konur ve karıştırılır. Tencerenin ağzı kapatılarak sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Zeytinyağı da eklenir, 2-3 dakika daha pişirilir. Ocaktan indirildikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serpilir. Ilık veya soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun...